SUA: 23 luni de închisoare pentru difuzare ilegală a filmelor în internet

10.05.2013 07:57

 

Un american în vîrstă de de 41 ani a fost condamnat la aproape doi ani de închisoare pentru că a participat activ la crearea înregistrărilor piratate în sălile de cinema.

El a fostacuzat de apartenentă la un grup constituit din  mai multe persoane care răspândeau aceste video prin Internet.

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat ieri, că Javier Ferrer a fost condamnat de o instanță din statul Virginia la 23 de luni de privare de libertate sau ceva mai puțin de doi ani de închisoare. În același timp, acesta va avea de restituit 15.000 de dolari, și se va afla sub monitorizare încă timp de trei ani după ispășirea pedepsei.

Condamnatul făcea parte din gruparea « Team IMAGiNE ». Membrii acestui grup au fost acuzați de înregistrare în perioada anilor 2009 -2011 a filmelor în sălile de cinema, înainte ca acestea să fie tirajate pe DVD, în scopul  difuzării acestora pe Internet prin intermediul fișierelor de tip  torrents. Anul trecut patru persoane au fost arestate, fiind acuzate pentru mai multe infracțiuni legate de încălcarea drepturilor de autor.

În ceea ce îl priveștepe Javier Ferrer, justiția americană l-a acuzat de faptul că a "participat activ la acțiunea grupuluiImagine, care  înregistra în cinematografe filme protejate de legislația privind drepturile de autor." Inculpatul a fost, de asemenea, acuzat pentru  „codarea file-urilor video în vederea îmbunătățirii calitatea acestora, precum și pentru sincronizarea lor cu fișiere video, în scopul de a reproducere și distribuire a filmelor complete pe internet fără permisiunea deținătorilor drepturilor de autor." În noiembrie anul trecut, el a pledat vinovat la acuzațiile înaintate împotriva sa „de complicitate penală în subminarea drepturilor de autor”.

JavierFerrer a fost ultimul membru al grupului care nu  trecuse încă prin instanță. Willie Lambert și Sean Lovelady au fost deja condamnați în noiembrie 2012, la 30 si 23 de luni de închisoare, respectiv. Cu toate că instanța i-a condamnat la detenție, acuzații au fost somați să ramburseze sume importante de bani, deoarece prejudiciul pe care l-au adus a depășit suma de 450,000 de dolari.

Liderul grupului, Jeramiah Perkins, condamnat la începutul lunii ianuarie la cinci ani de închisoare, urmează să restituie suma de 15 000 $. Iar cel de al patrulea membru al grupării, Grigorie Cherwonik, a fost pedepsit la 40 luni de privare de libertate.

Sursa:www.pcinpact.com

 

Back