Procuror bănuit de corupere pasivă

06.11.2009 09:54

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul extorcării banilor de către procurorul în Procuratura mun.Bălţi Galben Mihai.
În fapt, procurorul susţinea acuzarea de stat pe o cauză penală în cadrul căreia a fost aplicat sechestrul asupra casei care aparţinea inculpatei.
Pentru a decide ridicarea sechestrului şi recalificarea faptelor incriminate inculpatei, în scopul aplicării unei pedepse mai blânde, procurorul a cerut de la ultima 3000 euro, care ulterior i-au fost transmişi. 
În rezultatul acţiunilor comune, întreprinse de procurori şi ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei persoana bănuită a fost prinsă în flagrant, imediat după primirea sumei. 
Urmărirea penală este exercitată de Procuratura Anticorupţie. 
În cazul în care va fi recunoscut vinovat în comiterea infracţiunii, procurorul riscă pedeapsa cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Serviciul de presa al CCCEC al RM

Back