CCCEC – SIS: operaţiune comună

21.10.2012 21:07

 

Ofiţerii CCCEC, în colaborare cu Serviciul Informaţii şi Securitate, au reţinut vineri, 21 septembrie 2012, un poliţist din cadrul Comisariatului de poliţie al sec. Botanica din capitală, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Acesta, împreună cu un alt poliţist la moment neidentificat, susţinînd că au influenţă asupra altor colaboratori ai Comisariatului de poliţie Ciocana, au extorcat suma de 3 000 $ şi primit 300 $ pentru examinarea în favoareaunui cetăţean turc a cazului de proxenetism şi practicare a prostituţiei.

În rezultatul întreprinderii unui complex de acţiuni de urmărire penală şi măsuri operativ - investigative, de către colaboratorii CCCEC şi SISîn preajma Comisariatului de poliţie Botanica, poliţistul a fost reţinut în flagrant delict, după primirea sumei de 300 dolari cu inscripţia „mită CCCEC”.

Ca urmare a efectuării percheziţiei, suma de 300 $, extorcată şi primită de către bănuit, a fost depistată în automobilul în care acesta se deplasa în calitate de pasager.

În acest sens, a fost pornită o cauza penală în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al R. Moldova „trafic de influenţă”Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

 

Sursa: Serviciul de presa al CCCEC al RM

Back