Bilanţ tragic: 376 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, de la începutul anului 2009

12.12.2009 17:57

Excesul de viteză, depăşiri neregulamentare, conducerea în stare de ebrietate, neatenţia la volan, lipsa de experienţă şi, nu în ultimul rând, ignorarea regulilor elementare de circulaţie rutieră din partea conducătorilor auto continuă să facă noi victime.

Într-unul din accidente produse ieri, 10 decembrie, în jurul orei 16.00, pe strada Timoşenco, din satul Sofievca, raionul Taraclia doi minori, în vârstă de 9 ani şi-au pierdut viaţa, după ce au fost loviţi de o maşină. Vinovat de tragedie se face un locuitor al satului Sofievca, în vârstă de 27 de ani. Acesta, aflându-se la volanul unui automobil de model „Vaz”, conducând cu viteză sporită şi în stare de ebrietate a pierdut controlul asupra volanului, ieşind pe trotuar a tamponat mortal doi băieţi, de 9 ani din satul Sofievca, raionul Taraclia. Copii au decedat pe loc.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 264, alin. 6 Cod Penal al RM. Bărbatul riscă să stea după gratii de la 5 la 15 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani.

O altă catastrofă rutieră soldată cu decesul a trei persoane s-a produs în dimineaţa zilei de astăzi, 11 decembrie 2009 pe traseul Chişinău-Giurgiuleşti. Un bărbat de 26 de ani, locuitor al oraşului Ciadîr-Lunga, conducând o maşină de model “Audi” încălcând regimul de viteză, nu s-a isprăvit cu conducerea, ieşind de pe partea carosabilă, săvârşind incursiune asupra unui copac.

În consecinţă, şoferul Audi-ului şi doi pasageri, două tinere, de 27 şi 29 de ani au decedat pe loc.

 

Centrul de presă a MAI
11 decembrie 2009

Back