3 cauze penale pe faptul falsificării ştampilei Inspecţiei de Stat în Construcţii

12.12.2009 17:52

În rezultatul verificării demersului Inspecţiei de Stat în Construcţii, Procuratura mun. Chişinău a pornit trei cauze penale pe faptul falsificării ştampilei, a concluziei şi semnăturii persoanei cu funcţii de răspundere din cadrul Inspecţiei.

În urma controlului efectuat procurorii au stabilit că, în iulie 2009 Primăria mun.Chişinău a eliberat la 5 persoane autorizaţie de construcţie privind reconstrucţia apartamentelor ultimilor, pe care a fost aplicată ştampila Inspecţiei de Stat în Construcţii falsă.

În alt caz, s-a depistat că, în august 2009 a fost recepţionat un obiect imobil nelocativ după reconstrucţia acestuia, în baza unor acte false.

În aceiaşi perioadă a fost recepţionat un alt obiect după reconstrucţii, în procesul-verbal de recepţie finală fiind falsificate semnăturile şi amprenta ştampilei Inspecţiei de Stat în Construcţii.

Urmărirea penală a fost pornită pe semnele componenţei de infracţiune prevăzute de art.361 alin.(1) Cod penal – confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false, a imprimatelor şi ştampilelor false.


Serviciul de presă al Procuraturii Generale   

Back